Συνταγές

separator

Παρασκευάστε παραδοσιακές κυπριακές και πρωτοποριακές γευστικές συνταγές, με αγνά υλικά και προϊόντα ΑΜΑΛΙΑ! Σας προτείνουμε δοκιμασμένες συνταγές για να ενθουσιάσετε την οικογένεια σας και τους φίλους σας.

ribbon
ribbon

Χαλβάς με σουμάδα

Υλικά

4 ποτήρια νερό 2/3 ποτηριού ζάχαρη 1 ποτήρι σιμιγδάλι 1 ποτήρι σουμάδα ΑΜΑΛΙΑ
1/2 ποτήρι αμύγδαλα ΑΜΑΛΙΑ ασπρισμένα και κομμένα σε κομματάκια.
image

 

Βήμα 1

Ρίχνετε σε κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, τη σουμάδα και το σιμιγδάλι και βάζετε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.

Βήμα 2

Ανακατεύετε συνεχώς και μόλις τα υλικά κοχλάσουν, κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Βήμα 3

Στο στάδιο αυτό ο χαλβάς είναι πολύ αφράτος. Τον αφήνετε μέσα στην κατσαρόλα για 5-10 λεπτά, ή τόσο όσο χρειάζεται για να σφίξει λίγο, ενώ στο διάστημα αυτό, τον ανακατεύετε. Κατόπιν ρίχνετε τα αμύγδαλα και πάλι ανακατεύετε.

Step 4

Αμέσως μετά, παίρνετε μια φόρμα και τη βρέχετε με νερό. Αδειάζετε το χαλβά στη φόρμα και τον απλώνετε με κουτάλι. Όταν περάσουν μερικές ώρες και ο χαλβάς σφίξει, είναι έτοιμος για σερβίρισμα. Είναι όμως προτιμότερο, όταν κρυώσει καλά, να το βάλετε σκεπασμένο στο ψυγείο και να τον σερβίρετε την επόμενη μέρα. Πριν τον αναποδογυρίσετε, τον ξεκολλάτε πολύ προσεκτικά, στη μέσα και έξω πλευρά της φόρμας με μαχαίρι.